Hakkımızda

Öğütler 2009 yılında Çankırı ili orta ilçesi Kalfat beldesinde 1000 büyük baş hayvan sağım kapasiteli bir tesisin inşaatına başlamış ve 2010 yılı itibariyle Amerika’nın Detroit eyaletinden ithal ettiği 300 gebe düve ile tesis Öğütler Kendi Çiftiliğimiz markası altında faaliyete geçmiş bulunmaktadır. İşletmemizin süt üretim kapasitesi 25 ton olup kendi ürettiği sütü yine kendi bünyesinde bulundurduğu fabrikada katkı ve koruyucu içermeyen ürünlerle müşterilerine sunmaktadır.

Öğütler Kendi çiftliğimiz 3.000 koyun ile günlük koyun sütü üretimine davam etmektedir. Üretilen koyun sütünü katkı ve koruyucu kullanmadan eşsiz lezzetiyle tulum peyniri haline getirerek en az 6 aylık fermantasyondan sonra tezgâhlarında satışa sunmaktadır.
Öğütler Kendi çiftliğimizin Türkiye’deki diğer çiftliklerden farklı kılan özelliği ise kendi süt ve süt ürünlerini et ve et ürünlerini kendi imalatıyla katkı ve koruyucu madde kullanmadan üretmesi ve yalnızca Öğütler süpermarketler zincirinde satmasıdır.

SİZİN İÇİN EKİYORUZ

360° Üretim Politikası

Siz değerli tüketicilerimiz için ürettiğimiz ürünlerin topraktan sofranıza kadar uzanan bu meşakkatli üretim sürecinin tamamını kendi bünyemizde gerçekleştirerek sizlere; doğal, sağlıklı, kaliteli ve katkısız ürünler sunmaktadır.

Sizin İçin EKİYORUZ

Eskişehir / Sivrihisar ilçesi’de 723.000 m2 ekim alanımızda, öğütler kendi çiftliğimizde bulunan besilik danalar, süt ineklerimiz için kimyasal gübre kullanmadan organik olarak yem bitkileri ziraat mühendislerimizin kontrolünde yetiştiriyoruz. Bu sayede sizlere en sağlıklı, en kaliteli et ve sütü elde etmek için çalışıyoruz.

Sizin İçin BESLİYORUZ

Çankırı / Orta / Kalfat köyünde bulunan bulunan 95.000 m2 alan üzerine kurulu olan 1000 büyük baş sağım kapasiteli süt inekçiliği, 500 büyük baş kapasiteli besi danası ve 3000 küçükbaş kapasiteli koyun ve keçi tesisimizde, bulunan hayvanlarımızı, tarlalarımızda yetiştirdiğimiz yem bitkileriyle besliyoruz

Sizin İçin BÜYÜTÜYORUZ

Öğütler Kendi Çiftliğimiz ülkemizdeki kırmızı et sorununun önüne geçmek adına çiftliğimizde doğan erkek buzağılarımızı ve kuzularımızı kendi bünyesinde besiye çeker.  Açık Mera alanlarında yetiştirilip sizler için büyütür.

Sizin İçin HAZIRLIYORUZ

Çiftliğimizde yetişip olgunlaşan süt kuzu ve besi danalarımız, kesimleri yapıldıktan sonra Ankara / Eryaman’da bulunan et entegre tesisimize getiriliyor. burada satış noktalarının talebine göre parçalanarak hazırlanıyor ve satışa sunulmak üzere mağazalarımıza sevk ediliyor.

Sizin İçin ÜRETİYORUZ

Öğütler kendi çiftliğimizde beslenen yetiştirilen ve büyütülen ineklerimizden ve Kalfat’ın zengin aromalı yaylalarında beslenen koyunlarımızdan elde edilen sütler, çiftliğimiz içerisinde yer alan süt ve süt ürünleri fabrikamızda hiçbir koruyucu katkı maddesi kullanmadan ve sütün yağını almadan tam yağlı olarak işlendikten sonra soğuk zincir bozulmadan öğütler süpermarket mağazalarımıza sevk ediyoruz. Ve siz değerli müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz.

Öğütler Kendi Çiftliğimiz Süt ve Süt Ürünleri  “Hastalıktan Ari Belgesi’ne” sahiptir.

Türkiye’de artan doğal yaşam trendleri nedeniyle artık açık süt satışı birçok tehlikeyi de ortaya çıkarıyor. Su bidonlarında, açık kovalarda getirilen sütleri sokaklardan alıyoruz. Bu sütlerin içinde ne var, kaç gündür bekliyor, hangi koşullarda bekletilmiş, içinde nasıl kalıntılar var? belli değil. Üzerinde hiçbir damga, güvenlik bilgisi yer almayan sütlerin alınması birçok riski de beraberinde getiriyor. Ayrıca, sütün temiz olmayan koşullarda sağılması ve uygun olmayan sıcaklık derecelerinde saklanması gibi pek çok çevresel etken de çiğ sütte insan sağlığına tehdit oluşturabilecek bakteri bulunmasına yol açabiliyor. Verem hastalığına yol açan mikrop, hamile kadınlarda düşüklere neden olan Brucella cinsi bakteri, bağırsaklarda ishalli hastalıklara yol açan hatta ölüme neden olabilen E-Coli cinsi bakteriler, çeşitli enfeksiyonlara yol açan bakteriler, Q humması olarak adlandırılan hastalığa yol açan etkenler bu mikroplardan bazıları.”

Bilinçli tüketicilerin aldıkları üründe muhakkak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen “hastalıktan ari belgesi” ibaresine dikkat etmeleri gerekir.

Hastalıktan Ari İşletme Nedir?

Karantina ünitesine sahip, hayvanları kayıt altına alınmış, asgari teknik ve hijyenik şartlara tüm hayvanları şap, tüberküloz ve bruselloz ile mücadele yönetmelikleri gereğince laboratuvar kontrolleri sonucu bu hastalıkları taşımadıkları belirlenen hayvancılık işletmelerine hastalıklardan ari işletme denilmektedir.

Hastalıktan ari işletmelerinin işletmeye ait her türlü kayıt tutmaları, hijyen ve hayvan refahı kurallarını uygulamaları ve bununla ilgili kayıtları tutmaları, çiğ sütte bakteri, somatik hücre, aflotoksin miktarı, kalıntı miktarlarının limitlerin altında olmaları durumunda işletmeye onaylı hayvancılık işletmesi denilmektedir.

Hastalıktan Ari Belgesinin Önemi Nedir?

Ülkemizde yaygın olarak görülen sığır tüberkülozu ve sığır, koyun, keçi brusellozu hastalıkları ile etkin mücadele edilmesi, sürdürülebilir hayvancılığın sağlanması ve hayvanlardan insanlara bulaşabilen bu hastalıklardan halk sağlığının korunması için Hastalıktan Ari Belgesi verilmektedir.

Ürünlerimiz

Pastörize İnek Sütü Tam Yağlı

Yoğurt Tam Yağlı

Süzme Yoğurt Tam Yağlı

Koyun Tulum Peyniri Tam Yağlı

Köy Tipi Beyaz Peynir Tam Yağlı

Tost Kaşar Peyniri Tam Yağlı

Lor Peyniri

Yoğurttan Ayran Tam Yağlı

Fermante Kaşar Peyniri Tam Yağlı

Menü

This will close in 0 seconds